De relatie is over, maar de liefde is er nog steeds. En daarom willen we vrienden blijven, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch gaan we het proberen. Terwijl wij ploeteren, terugvallen en weer opkrabbelen mag jij meeluisteren. We halen herinneringen op, laten dagboekfragmenten horen en vertellen over onze datingavonturen. Zijn we over een jaar nog vrienden?

Exen de Podcast is een podcast van Mischa Blok en Jacob de Vries.
Productie, vormgeving en artwork: Vriesmedia.nl
Muziek: Volumia – Het Is Over

Exen de Podcast vind je op Spotify, Apple Podcasts en bij Anchor.

Adverteren

Wil je adverteren in Exen de Podcast, een samenwerking opzetten? Neem dan contact op met jacob@vriesmedia.nl of laat een bericht achter via het contactformulier. Statistieken (aantallen, leeftijd, geslacht) zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Download hier de tegel/artwork van de podcast.

#1: Waarom rijd je ’s nachts langs mijn huis?

We wisten dat het niet gemakkelijk zou zijn, maar we hadden niet verwacht dat er al in de eerste aflevering van ‘Exen de Podcast’ tranen gingen vloeien. Verder zijn er ongemakkelijke stiltes en krijgen we goedbedoelde adviezen. We ontdekken dat samen ‘Ik Vertrek’ kijken anders is dan alleen, Jacob heeft zichzelf een blauwe duim geswipet door Tinder en waarom rijdt Mischa ’s nachts langs zijn huis?

#2 Waarom ga je uit elkaar als er nog zoveel liefde is?

Natuurlijk gunnen we elkaar het allerbeste, maar als één van ons op date gaat, heeft diegene toch wat uit te leggen. We krijgen goedbedoelde adviezen van Humberto Tan en Gijs Groenteman. En ja, we gaan op veler verzoek vertellen wat de reden van onze break-up is. En nee, daarbij houden we het niet droog.

#3 Moeten we hier wel mee doorgaan?

Er is veel gebeurd. Jacob heeft een nieuwe huisgenoot, er is een weekendje Texel geweest en Mischa heeft 4 redenen bedacht waarom ze geen zin meer heeft in de podcast. En toch is hier aflevering drie. Met goedbedoelde adviezen van niemand minder dan Eddy Keur en Lakshmi.

#4 Leuk dat je op date bent geweest, vertel me er niets over!

De podcast gaat steeds meer het echte leven beïnvloeden. Wim Eikelboom had dat natuurlijk allang zien aankomen. En jullie, onze luisteraars, ook. Mischa heeft koffie gedronken met iemand die dat ook elke dag doet. En de man die ze op dit moment het vaakst ziet in haar leven, Toine van Peperstraten, heeft nog wel wat waardevolle adviezen voor de exen.

#5 Je ondervraagt me alsof je Sven Kockelmann bent, stop daarmee!

Waarom geen IVF? Die vraag hebben jullie ons de afgelopen tijd zo vaak gesteld. We geven antwoord, maar niet van harte. Er zijn goedbedoelde adviezen van Bastiaan Ragas en Miluska van ’t Lam. We blikken terug op ons interview bij Koffietijd. En er is voor het eerst gezoend met een ander. Dat voelde voor beiden als vreemdgaan.

#6 Waarom blijven we aan deze wond krabben?

Een vriendschap, dát wilden we bereiken met het maken van deze podcast, maar we merken steeds vaker dat de podcast ons in de weg zit. We zijn he-le-maal klaar met die moeilijke gesprekken. We krijgen goedbedoeld advies van Lykele Muus, we worden gerecenseerd en er zijn mooie woorden van Esther Perel.

 

Exen de Podcast – Trailer