Toen ik een jaar of 19 was kwam ik per ongeluk achter een microfoon terecht. Mijn broer (Marcel de Vries) had inmiddels al vele uren bij legale en illegale radiostations gemaakt en was ook verbonden aan de Streekomroep RTVNOF. En zo belande ik op een zaterdagmorgen eerst achter een mengpaneel om vervolgens de week erna het nieuws- en actualiteitenprogramma te presenteren. Het radio- en presentatievirus was geboren.

Radar Radio

Van 2017 tot halverwege 2018 was ik co-host bij het programma Radar Radio (NPO Radio 1 / AVROTROS). In het consumentenprogramma vertegenwoordigde ik het geluid van de consumenten die zich op de online kanalen van Radar hebben verenigd. Dit begon als een rubriek maar werd later in het jaar een vast onderdeel van het complete programma. ‘De kracht van de achterban’. Vanuit mijn rol als online eindredacteur heb ik het format Radar Radio bedacht, gepitcht bij de zendermanager en op NPO Radio 1 gekregen. Inmiddels is de consumenten-content ondergebracht in het dagelijkse programma Stax&Toine.

App Radio (NPO Radio 1 / AVROTROS)

In 2018 deed ik de presentatie van het programma App Radio (NPO Radio 1 / AVROTROS). In dit programma werd er aandacht besteed aan alle reacties die een hele week binnenkomen in de NPO Radio 1 app. Wat valt op, wie schiet er uit de ban en met wie moeten we nog eens wat langer praten?

Focus (NPO Radio 1 / NTR)

Vanaf begin 2019 presenteer ik het wetenschapsprogramma Focus voor de NTR. Dit programma is iedere werkdag te horen tussen 02:00 en 04:00 op NPO Radio 1. In dit programma krijgen wetenschappers een uur de gelegenheid over hun onderzoek te praten. Zo maakte ik samen met deze wetenschappers verhalen over de toekomst van elektrisch rijden, het behandelen van Parkinsonpatienten, bijzondere graftombes, maar ook over de ontwikkelingen om water uit lucht te halen (in de Sahara!) en de ontwikkeling van kweekvlees.

De verhalen van Focus worden verzameld in de populaire podcast: Focus Wetenschap

Lezen in het Donker (NPO Radio 1 / NTR)

Een vast onderdeel van het programma Focus is Lezen in het Donker. In deze thema-uitzending wordt een uur gesproken met een auteur van een wetenschappelijk boek. Zo spraak ik onder andere met Jelmer Mommers over klimaatverandering, Rick Pastoor over productiviteit, Madelijn Strick over de wetenschap van humor en met Denker des Vaderlands René ten Bos over corona.

Luister hier naar Lezen in het Donker

Gaan! (NPO Radio 1 / BNNVARA)

Voor het BNNVARA-programma heb ik diverse uitzendingen gepresenteerd en ben ik inval presentator. De luisteraar staat centraal in dit NPO Radio 1-programma en kan op verschillende stellingen reageren.

Livestream host

Met de opkomst van livestreaming via onder andere Youtube, Facebook en Instagram ging ik vanuit mijn rol bij Radar (AVROTROS) ook livestreams verzorgen. Niet alleen het uitvinden van het wiel, o.a. technisch maar ook de presentatie daarvan doe ik met veel plezier. Dat deed ik o.a. voor AVROTROS maar ook voor NPO Radio1, maar ook daarbuiten voor o.a. de Taalunie. Zoe je een presentator of moderator voor je evenement, presentatie of livestreamshow? Ik heb hier ruime ervaring in en samen met mijn ervaring als radiopresentator ben ik zeer flexibel in te zetten.

Ben je op zoek naar een energieke en enthousiaste presentator? Stuur mij een bericht.